Interior Architectural

  • Project Details

    Project:
    Preschool-Valmikee Tots

    Client:
    Shiv Saraswati Foundation Trust

    Location: Nashik, Maharashtra

    Status: Completed

    Interior

    Project Description:

    teaching and learning patterns are becoming increasingly lateral. Current pedagogical thinking shows students are less responsive to traditional ‘lecture style’ learning. To support this changing emphasis, pre-schools are required to be highly flexible and offer a range of spatial and programmatic options. Preschoolers needs are distinctive to their age, size, and aptitude and how they learn. Children fully experience the moment, responding immediately to the context around them. As they maneuver in their space, interactions with their surroundings create responses and consequences. This was the central idea around which this pre-school facility for 240 kids ranging from playgroup till senior k.g was intended. The designed facility responds to two key areas:

    • cultivate & kindle the sensory perceptions of children to help them to develop & refine these.

    • accommodating, encouraging and giving shape to a variety of social interaction;rninherent to the indian context.